Kredietbedrijf, SprayPay, implementeert met succes de SolventieCheck!

Kredietbedrijf, SprayPay, implementeert met succes de SolventieCheck!

SolventieCheck, onderdeel van BringWay, is de samenwerking aangegaan met Kredietbedrijf SprayPray.

Over Kredietbedrijf – Fintech SprayPay

Fintech SprayPay is dé Nederlandse aanbieder van achteraf, gespreid betalen. Met SprayPay kunnen producten en diensten met een waarde van €250 tot €5.000, achteraf en in termijnen betaald worden. SprayPay staat bekend om het gebruiken van de nieuwste technieken op het gebied van risicomanagement. De SolventieCheck bleek hier dan ook een perfecte aanvulling op te zijn, waardoor SprayPay nu nog veiliger zaken kan doen. Meer weten over Fintech SprayPay? Bekijk hier direct de website.

Solventiecheck is een waardevolle toevoeging voor SprayPay

Bij het verstrekken van een lening en de acceptatie van nieuwe klanten moet er rekening gehouden worden met veel verschillende factoren. Contractpartijen raadplegen het Insolventie Register (CI) en het Centraal Curatele-en bewind register (CCBR) van de overheid. Door gebruik te maken van SolventieCheck krijgt SprayPay een beter inzicht over de kwetsbaarheid van een klant.  SprayPay raadpleegt ook andere bronnen zoals het Bureau Krediet Registratie (BKR) en andere externe creditchecks om tot een goede inschatting te komen over het risico en de kwetsbaarheid van de klant.

Als kredietverstrekker is het een absolute no-go om een onder bewind of curatele gesteld persoon een lening te verstrekken. Het is daarom erg belangrijk om een zo goed mogelijk beeld te schetsen en kwetsbare klanten uit te sluiten.  Daarbij is de SolventieCheck een waardevolle toevoeging geweest voor Fintech SprayPay.

“Mede door het gebruik van de SolventieCheck, verstrekt SprayPay krediet aan de juiste afnemer.” – vertelt Max Libourel, founder van Fintech SprayPay.